spiseforstyrrelser

Jeg har mennesker i behandling, som lider af spiseforstyrrelser (anoreksi, bulimi, BED -overspisning/tvangsspisning, ortoreksi, magareksi). Siden 1999 har jeg haft individuelle behandlingsforløb, arbejdet med små grupper og holdt foredrag/temadage om emnet.

Årsagerne til en spiseforstyrrelsen kan både være enkle og komplekse, og ofte noget ubevidst for den spiseforstyrrede. Spiseforstyrrelsen er oftest en reaktion på, at det er for svært og angstprovokerende at mærke/rumme egne følelser og acceptere sig selv. Hermed er det svært at turde tage sin plads i livet, og stå ved sig selv som det menneske man er.

Citat:”Spiseforstyrrelsen var en redningsvest jeg tog på, da livet blev for svært”

Mit udgangspunkt for behandling af spiseforstyrrelser er, at kroppen gemmer på livets oplevelser, chok og traumer. Man kan sige, at følelserne og oplevelserne lever i kroppen. Det er derfor vigtigt, at kroppen og hovedet arbejder sammen, samt at bevidstgøre årsagerne til spiseforstyrrelsen og derved mulighederne for komme videre.

Ud fra den enkeltes behov og tilstand samarbejder jeg med: læge, psykolog, familieterapeut, kostvejleder, kinesiolog m.v.

Behandling af spiseforstyrrelser

Beretninger fra tidligere behandlede: Klik her

Foredrag om spiseforstyrrelser